Las cursus Ymatch team! MIG/MAG TIG en BMBE

Vandaag hebben we met het hele team een las cursus gevolgd bij Kalkman Machinebouw in Krimpen aan den IJssel. De introductie cursus werd gegeven door twee van de beste lassers van het bedrijf en hebben we op een vakkundige manier kennis kunnen maken met het lassen van staal.

We hebben gewerkt met;

  • CO2 / MIG/MAG lassen
  • BMBE / Elektrode lassen
  • TIG Lassen

We hebben tijdens de introductie cursus veel geleerd over de verschillende las vormen en las standen en als werving & selectie bureau actief in de

metaal branche van onschatbare waarde om de toekomstige match te maken tussen de lasser / constructiebankwerker en onze opdrachtgevers!

Ook werken in een gezellig team? Kijk eens bij onze interne vacatures!
Wij zoeken nog recruiters en intercedenten voor ons top team!

CO2 / MIG/MAG lassen zijn twee verschillende lasprocessen die veel met elkaar overeenkomen. Het enige verschil is het gebruikte gas (bij MAG actief, bij MIG inert). Bij MAG lassen gaat CO2Β een reactie aan met het smeltbad waardoor er een overschot aan koolstof kan ontstaan. Dit kan schadelijk zijn voor de constructie. Het MIG lassen gaat geen reactie aan met het smeltbad. Daarom wordt MIG lassen veel toegepast bij RVS en aluminium lassen. MIG/MAG lassen is veelzijdig, is gekenmerkt door een hoge neersmelt en is goed te automatiseren.

BMBE of Elektrode lassen is een lasproces waarbij een afsmeltende elektrode wordt gebruikt. De kerndraad dient als elektrode om de lasboog tot stand te brengen en is tegelijk ook het toevoegmateriaal. De gassen om de lasnaad te beschermen tegen invloeden van de buitenomgeving wordt ook gevormd vanuit de beklede elektrode. De slak die ontstaat moet na het lassen verwijderd worden. Ook is het proces niet eenvoudig te automatiseren. Daardoor is BMBE-lassen minder rendabel dan MAG-lassen. Dit proces wordt ook wel booglassen met een beklede elektrode of elektrisch lassen genoemd.

TIG lassenΒ is een handmatig lasproces. De toortsbevat een wolfraamelektrode om de lasboog tot stand te brengen. Met de hand wordt vervolgens het lasdraad toegevoegd. Door deze handelingen vraagt TIG-lassen een hoog vaardigheidsniveau van de lasser. De snelheid van TIG-lassen ligt lager dan bijvoorbeeld MIG-lassen. Hier staat tegenover dat met het TIG lasproces een zeer hoge laskwaliteit te behalen is. TIG-lassen maakt gebruik van inert gas en wordt vooral voor hooggelegeerd staal (RVS) en aluminium gebruikt.

 

Typ een zoekterm in en druk op enter