10 sollicitatietips voor een top sollicitatiegesprek!

Hallo allemaal!

Mijn naam is Fabienne Overdijk, ik ben 19 jaar en ik studeer aan de opleiding marketing en communicatie. Ik loop sinds kort stage bij Ymatch en vandaag heb ik een leuke blog voor jullie Fabienne Overdijkgeschreven, namelijk; 10 tips voor een top sollicitatiegesprek. Hieronder mijn 10 tips voor jou!

Kijk op de website van het bedrijf waar je gaat solliciteren.             
Lees je altijd even in over het bedrijf dit zodat je niet in het diepen wordt gegooid tijdens je gesprek. Zo voorkom je een ongemakkelijke situatie en dat je op sommige vragen geen antwoord kunt geven omdat je je niet hebt ingelezen.

Trek je nette kleren aan.
Het hoeft natuurlijk niet over de top, maar je stelt jezelf wel voor aan een bedrijf. Daarom is het handig om er altijd netjes en verzorgd uit te zien. Door je representatief te kleden geef jij de werkgever een goed beeld over hoe je bent.

Zet je telefoon uit tijdens je sollicitatie.
En laat hem ook niet op trilstand staan. Als je dan gebeld wordt is dit alsnog hoorbaar en het kan erg storend zijn. Ook geeft het een beter beeld als jij je telefoon in je tas of jas houdt en hem lekker uit doet.

Neem altijd je cv mee!
De meeste bedrijven hebben jouw cv vast al ontvangen met jou sollicitatie, maar neem het toch altijd nog mee. Dit straalt ook uit dat jij eraan hebt gedacht en dat je graag wilt laten zien wie jij bent en wat jij kan!

Kom nooit te laat!
Het staat natuurlijk mega slordig als je te laat komt op je eigen sollicitatiegesprek. Daarbij geeft het ook een verkeerd beeld bij de werkgever waar jij het gesprek hebt. Kom dus altijd gewoon op tijd (CA. 10 min van tevoren) dan laat jij ook je goede kant zien.

Zorg dat je altijd weet met wie je een gesprek hebt.
Check van tevoren nog even met wie jij een gesprek hebt. Als iemand anders dan je afspraak de deur opendoet weet jij in ieder geval met wie je een sollicitatiegesprek hebt.

Kauw nooit kauwgom tijdens je sollicitatie.
Zorg dat je altijd je kauwgom (als je die in hebt) uit spuugt. Dit staat ook netter dan dat je loopt te kauwen tijdens het gesprek, dat staat heel nonchalant.

Let op je lichaamstaal tijdens je sollicitatiegesprek.
Vermijd de armen over elkaar houding, probeer rechtop te zitten en een open houding aan te nemen. Straal zelfvertrouwen, jij kunt dit!

Durf vragen te stellen.
Als jij een vraag hebt maar je bent misschien bang dat het een rare vraag is, twijfel niet en stel de vraag. Er bestaan namelijk geen domme vragen en de werkgever tegenover zal je vast niet gaan uitlachen. Ook als je thuiskomt en er komt toch nog een vraag omhoog, twijfel niet en stuur diegene gewoon een email of bel hem.

Sluit het gesprek altijd netjes af.
Bedank diegene voor zijn tijd en geef ze een hand bij het weggaan. Ook al liep het gesprek niet zoals jij graag wilde, die mensen hebben wel net zoals jij tijd vrij gemaakt voor dit gesprek. Sluit het gesprek dus altijd netjes af.

Dit waren al mijn sollicitatietips voor vandaag, volgende week ben ik terug met een nieuwe blog en een nieuw onderwerp. Tot volgende week!

 

Typ een zoekterm in en druk op enter

kerstpakketten-2019Like, deel en win de gereedschapskist