Minimumloon 2021 verhoogd: wat verandert er voor jou?

Het minimumloon wordt vanaf 1 januari 2021 verhoogd. Dit heeft het kabinet op 15 oktober definitief besloten. Goed nieuws dus! Ondanks dat de coronacrisis onze economie raakt, is er dus nog genoeg groei in ons koude kikkerlandje. En daar gaan we, gelukkig maar, allemaal op vooruit. Want ook als je niet het minimumloon verdient, zijn we allemaal gebaat bij een groeiende economie. Maar met hoeveel groeit het minimumloon dan precies?

Verhoging minimumloon in 2021

Dat het minimumloon omhoog gaat, is eigenlijk niet zo heel gek. Ook de minimuminkomens en mensen met een uitkering moeten profiteren van een groeiende economie. Dit is opgenomen in de Wet Minimumloon en Minimumvakantiebijslag. Hoeveel het minimumloon dan omhoog gaat? Eerlijk gezegd niet zo heel veel. Per maand ga je er €4,80 op vooruit. In het afgelopen jaar kreeg je minimaal €1680,- per maand. Het minimumloon per 2021 wordt verhoogd naar €1684,80, wat betekent dat je er dus €4,80 op vooruit gaat. In deze tabel is het minimumloon per leeftijd te zien.

Minimumloon 2021 tabel

bron: Staatscourant, 15 oktober 2020, nr 53099 via flexnieuws.nl

Minimumloon? Bij Ymatch gaan we voor meer!

Een kleine €5,- extra per maand dus. Het lijkt niet veel, maar opgeteld kom je toch uit op €60,- per jaar! Daar kan je genoeg van doen: boodschappen doen, naar de bioscoop of lekker uit eten. Maar bij Ymatch gaan we natuurlijk voor meer dan het minimumloon. Want naast dat we je aan een baan helpen, willen we natuurlijk dat het ook goed is voor je portemonnee. Daarom vragen we bij ieder intakegesprek brutaal naar wat je wilt verdienen. Wat jij aangeeft is waar we voor gaan. We zijn benieuwd naar wat jij wilt verdienen en plannen dus ook graag een intakegesprek in. Solliciteer op één van onze vacatures of stuur via deze link je CV op. Want zeg nou zelf: geld maakt niet gelukkig, maar het maakt het toch een stuk makkelijker, toch?

Typ een zoekterm in en druk op enter