Ymatch

Welke vragen kun je verwachten tijdens je sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek kan best spannend zijn, maar als je je goed voorbereidt, kun je zelfverzekerd en overtuigend overkomen. Een belangrijk deel van die voorbereiding is het nadenken over antwoorden op vragen die tijdens het gesprek gesteld kunnen worden. Hieronder een aantal veelvoorkomende vragen en hoe je je erop kunt voorbereiden.

1. Kun je iets over jezelf vertellen?
Deze vraag wordt vaak gesteld om het gesprek op gang te brengen. Vertel even kort iets over jezelf en wie je bent als persoon.

2. Wat maakt jou geschikt voor deze baan?
Geef een kort overzicht van je werkervaring, vaardigheden en waarom je denkt dat je geschikt bent voor de baan.

3. Wat zijn je sterke en zwakke punten?
Wees eerlijk over je sterke punten en geef voorbeelden om ze te ondersteunen. Voor zwakke punten kun je praten over hoe je eraan werkt om ze te verbeteren.

4. Waarom wil je hier werken?
Vertel waarom je graag bij dit bedrijf wilt werken. Misschien vind je het werk dat ze doen leuk of kun je wat recente projecten noemen waar je van onder de indruk was. Laat in ieder geval zien dat je je voor het gesprek een beetje in het bedrijf verdiept hebt.

5. Wat doe je graag in je vrije tijd?
Werkgevers stellen dit soort vragen om te kijken wie jij bent als persoon en of je in het team zal passen.

6. Wat motiveert jou?
Praat over wat jij leuk vindt aan je werk. Dit kunnen bepaalde uitdagingen zijn, samenwerken met anderen of het behalen van doelen.

7. Heb je nog vragen voor ons?
Bereid een paar vragen voor over het bedrijf of de functie om te laten zien dat je geïnteresseerd bent.

Door deze vragen vooraf te bekijken en te oefenen, voel je je zekerder tijdens je sollicitatiegesprek. Denk er wel aan dat het niet alleen gaat om de juiste antwoorden geven, maar ook om je enthousiasme en motivatie. Veel succes!

Typ een zoekterm in en druk op enter